Nu, Apple nu a început să construiască roboţii Terminator care vor aduce sfârşitul omenirii, ci unii care ar trebui să protejeze mai bine mediul. Mai exact, Liam este robotul responsabil cu dezasamblarea vechilor iPhone-uri în scopul reciclării materialelor folosite.

Odată cu prezentarea maşinăriei, am aflat şi de Apple Renew, programul prin care compania din Cupertino te invită să-i predai iPhone-ul tău uzat şi obosit, în loc să îl arunci la gunoi. Programul acceptă şi iPad-uri, iPod-uri şi iMac-uri, iar utilizatorii sunt „despăgubiţi”, în funcţie de dispozitivele pe care le reciclează.

Programul este interesant doar pentru cei care planifică să rămână în ecosistemul creat de Apple, deoarece persoanele care renunţă la iDevice-urile vechi nu primesc bani gheaţă, ci carduri cadou cu care pot achiziţiona noi produse.

Sumele nu sunt enorme, dar cu cât mai nou este un dispozitiv, cu atât mai mult valorează şi măcar nu va trebui să stai să te tocmeşti cu potenţiali cumpărături pe platformele de anunţuri.

De exemplu, în viziunea Apple Renew, iPhone 4 şi iPhone 4S valorează 50 de dolari, iPhone 5 şi iPhone 5C valorează 100 de dolari, iPhone 5S ajunge la 150 de dolari, iPhone 6 înseamnă un card cadou de 250 de dolari, iar iPhone 6 Plus valorează 300 de dolari.

Din păcate, programul funcţionează doar în SUA, fiind nevoie de aducerea gadgetului într-un Apple Store.