Fiind astăzi principala interfaţă prin care multe aplicaţii pentru Chrome sunt lansate, launcherul browserului Google a devenit o componentă esenţială pentru cei care folosesc aplicaţii precum Google Docs sau Videocast. Din păcate Google a anunţat că această aplicaţie va fi eliminată în viitorul apropiat pentru a fluidiza utilizarea lui Chrome. Totuşi, dacă mai doriţi să utilizaţi micul lansator de aplicaţii, Google îl va menţine în continuare pe Chrome OS.

Google spune că eliminarea acestui sistem va fi una graduală şi va lua câteva luni. Launcherul va dispărea primul, ar aplicaţiile vor primi o nouă interfaţă în interiorul browserului în câteva săptămâni. Conform blog-ului oficial al dezvoltatorilor de Chrome, tranziţia se va finaliza în Iulie, la fix trei ani după ce launcherul a apărut pe Windows. Google a ţinut să menţioneze că va informa din timp publicul utilizator de Chrome în legătură cu această schimbare, astfel încât să nu fie invadaţi cu plângeri din partea fanilor Google.

Deşi mulţi ar vedea această schimbare ca fiind una problematică, dorinţa celor de la Google este lăudabilă. Cel puţin, în acest fel, browserul Chrome ar putea utiliza mai puţine resurse decât o face acum, de vreme ce procesorul va trebui să ruleze o singură aplicaţie şi nu două separate. Cum Chrome este destul de flexibil să poată suporta toate funcţiile şi serviciile Google, eliminarea launcherului pare o decizie logică şi naturală.