După ce au examinat imaginile înregistrate de telescopul Kepler pe parcursul a trei ani de zile, doi astronomi din cadrul NASA care se aflau în căutarea unor supernove au descoperit două explozii ale unor stele diferite. În cazul celei mai mici, oamenii de ştiinţă nu au putut observa foarte multe lucruri din cauza cantităţii mari de gaz din apropiere. Aceştia, însă, au avut noroc în cazul stelei de dimensiuni mai mari.

Astfel, au avut ocazia de a vedea pentru prima oară unda de şoc care a luat naştere în urma exploziei stelei. Din câte se pare, aceasta a fost de 130 de milioane de ori mai luminoasă decât Soarele nostru, iar pentru a o observa, Kepler a analizat lumina venită de la 500 de galaxii. În mod interesant, datele au fost analizate doar în 30 de minute, iar astronomii au putut deduce că steaua era de 500 de ori mai mare decât Soarele nostru.

NASA a creat o animaţie pe baza datelor înregistrate de Kepler, iar scopul cercetătorilor este de a înţelege mai bine asemenea fenomene, dar şi modul în care ele dau naştere unor elemente interesante, pe care le împrăştie în toate colţurile Universului. „Tot argintul, nichelul şi cuprul de pe Pământ sau chiar în corpurile noastre a rezultat în urma exploziilor unor stele”, a declarat Steve Howell, unul dintre cei implicaţi în misiunea Kepler de la NASA.