Noul iPhone SE are ecran cu o rezoluţie de 1.136x640 pixeli (326 ppi), procesor Apple A9 şi (probabil) 2GB RAM. Capacitatea de stocare internă este de 16 sau 64GB. Camera de pe noul smartphone este cea de 12 MP de pe iPhone 6S, capabilă să filmeze la calitate 4K. Camera frontală este de doar 1,2 MP. 

Prin implementarea unor ecrane mai mari decât pe modelele precedente, Apple, probabil pentru prima oară în istoria sa, s-a adaptat unui trend pornit de către marii rivali de la Samsung. În acelaşi timp, însă, au existat foarte mulţi clienţi care au refuzat să facă pasul către ecranul de 4,7 inci, considerând că unul de 4 inci este suficient de mare pentru un telefon mobil.

iPhone SE este cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluţie 4K. Acest fapt este posibil datorită camerei de 12MP găsite în prezent şi pe iPhone 6S şi beneficiază de asemenea de stabilizare optică a imaginii.

Noul aparat te va bucura de un nou procesor pentru mişcare M9, noi piese dedicate reţelisticii care să permită viteze mai mari de accesare a Internetului. De asemenea utilizatorii vor putea efectua apeluri prin Wi-Fi iar telefonul va fi echipat cu Bluetooth 4.2.

Telefonul va fi disponibil în peste 100 de ţări.