În cazul în care erai nerăbdător să vezi un nou joc în aplicaţia de Facebook Messenger, vei fi bucuros să afli că reţeaua socială îţi dă acum posibilitatea de a te juca baschet. Pentru a putea intra în joc, nu va trebui decât să intri în aplicaţie şi să trimiţi emoticonul cu o minge de baschet unui prieten. Pentru a-l accesa, va trebui să faceţi click pe pictograma cu emoticonuri de lângă butonul „Like”, iar apoi să accesaţi secţiunea marcată printr-un clopot.

După ce aţi trimis mesajul, nu va trebui decât să faceţi click pe mingea de baschet şi veţi fi imediat transportaţi către jocul respectiv. Acum, trebuie să menţionăm că nu este vorba despre un joc de baschet în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, veţi avea posibilitatea de a arunca la coş prin glisarea cu degetul pe ecran de jos în sus. După fiecare coş înscris, aplicaţia va afişa un emoticon fericit.

În urmă cu câteva zile, Facebook a introdus şi jocul de şah în Messenger. Pentru a iniţia un joc de şah cu un prieten pe Facebook Messenger este suficient să tastaţi @fbchess play în fereastra de dialog şi să apăsaţi pe enter. Instant, persoana cu care discutaţi va câştiga dreptul de a muta prima piesă.

Piesele au asociate iniţialele cuvintelor aferente din limba engleză pe sistemul P – Pawn sau Pion, K – King sau Rege, Q – Queen sau Regină, B – Bishop sau Nebun, R – Rook sau Tură, N – Knight sau Cal. Pentru a muta o piesă trebuie să introduceţi @fbchess urmat de iniţiala piesei şi noua sa poziţie în format coloană/linie. În momentul în care aţi apăsat pe Enter, programul va şti exact despre ce piesă este vorba. De exemplu, @fbchess Pd4 va muta un pion în poziţia D4.