Inovaţiile tehnologice au îmbunătăţit viaţa oamenilor încontinuu. Din fericire, în lumea auto acest lucru a dus la salvarea de vieţi omeneşti. Cum automobilul ideal trebuie să fie uşor, sigur şi rapid, industria auto a încercat să facă tot posibilul să atingă acest scop, luând în considerare şi viaţa şoferului sau a pasagerilor.

Pentru a face un test comparativ dintre şansa de supravieţuire a unui şofer într-o maşină din anii ’50 şi una din zilele noastre, Chevrolet a pus la cale simularea unui accident dintre un Chevrolet Bel Air din 1959 şi un Chevrolet Malibu din zilele noastre. Rezultatul ciocnirii celor două maşini vorbeşte de la sine.

Preşedintele Institute for Highway Safety (Institutul pentru Siguranţa Autostrăzilor) din America a considerat că: „Diferenţa dintre cele două maşini este ca între noapte şi zi. Ce demonstrează acest test este că producătorii de automobile nu mai fabrică vehicule aşa cum o făceau odată. Le fac chiar mai bine.”

Deşi ţi se rupe inima văzând cum o superbă maşină de epocă este distrusă într-o simulare de accident, putem să admitem că şoferul din Chevrolet-ul Bel Air nu ar fi scăpat teafăr din acea coliziune teribilă, pe când şoferul din noul Chevrolet are capul şi faţa protejate de airbag-ul omniprezent pe toate maşinile zilelor noastre. E clar că cei 50 de ani de evoluţie în domeniul sistemelor de siguranţă nu au trecut degeaba.