Numărul maşinilor electrice înregistrate pentru a fi utilizate în Germania, s-a majorat anul trecut cu 34,6 la sută faţă de anul anterior, ajungând la 25.502 de autoturisme, potrivit datelor furnizate de autoritatea de înmatriculare a autovehiculelor.

Guvernul german prevede un milion de maşini electrice pe şoselele ţării până în anul 2020, dar a evitat până acum să acorde stimulente pentru achiziţii şi scutiri de taxe, comentează agenţia DPA. În unele ţări, cumpărătorii primesc un bonus în bani pentru renunţarea la maşinile lor cu combustibil bazat pe hidrocarburi în favoarea unor maşini cu emisii zero sau ultra-economice.

Automobilele hibride, care utilizează benzina sau motorină dar sunt cuplate şi la un motor electric, au cunoscut o creştere a vânzărilor cu 21 la sută faţă de anul 2014, numărul acestora ajungând anul trecut la 130.365.

Conform statisticilor oficiale, un număr de 45,1 milioane de autovehicule erau înmatriculate în 2015 pentru a circula pe drumurile publice din Germania, cu 1,5 la sută mai multe decât în anul anterior