Cel mai nou patent al coreenilor de la Samsung vorbeşte despre un nou sistem de securitate, mult mai interesant decât cel bazat pe recunoaşterea amprentelor unui utilizator. Mai exact, conform Android Authority, Samsung ar fi patentat o tehnologie pentru scanarea venelor, care ar urma să fie folosită pe dispozitivele purtabile ale companiei. Publicaţia menţionează, de asemenea, că aceasta este o mişcare ciudată, având în vedere că nu au fost implementate încă senzorii pentru recunoaşterea irisului.

Din câte se pare, un smartwatch Samsung ar putea proiecta o sursă de lumină pe mână, în timp ce o cameră montată pe lateralul dispozitivului ar urma să verifice modul în care sunt dispuse venele unei persoane. Deşi nu a mai fost folosită pe dispozitive mobile, tehnologia nu este ceva nou pentru agenţiile guvernamentale din Statele Unite, fiind considerată mult mai sigură decât alte metode.

Unul dintre avantajele acesteia este independenţa faţă de piele. Astfel, nicio afecţiune de piele nu poate influenţa rezultatele scanării. De cealaltă parte, tăieturile sau apa pot avea efecte negative asupra senzorilor de amprente. Desigur, asta nu înseamnă că următorul smartwatch Samsung va putea scana vasele sangvine din mâinile utilizatorilor. Însă patentul ne dă de înţeles că o asemenea tehnologie ar putea fi introdusă în anii următori.