„Scopul nostru este să ajutăm copiii să valorifice lumea virtuală într-o manieră sigură, astfel încât Internetul să devină un spaţiu al oportunităţilor, în care să dobândească cunoştinţe, să comunice, să-şi dezvolte competenţe. Credem că educaţia, comunicarea şi implicarea activă a fiecăruia – de la mic la mare – este un pas foarte important şi necesar în crearea unui spaţiu digital mai protejat”, susţin autorii campaniei.

Sloganul campaniei din acest an „Acţionează acum pentru un Internet mai bun!” („Play your part for a better Internet!”) îndeamnă toţi utilizatorii de internet să conştientizeze importanţa aportului fiecăruia în crearea unui spaţiu prietenos, valoros, non ofensiv pentru copii şi adulţi. 

Centrul Internaţional „La Strada” propune 2 tutoriale cu scopul de a ajuta adolescenţii şi tinerii să navigheze pe Internet în condiţii de siguranţă. Iar pe parcursul întregii luni echipa Programului „De la egal la egal” a Centrului Internaţional „La Strada” va desfăşura un şir de seminare de informare în instituţiile de învăţământ din toată republica. Ulterior, vor fi prezentate şi alte resurse informaţionale utile părinţilor cu copii de vârstă preşcolară şi şcolară mică.

Această zi oferă oportunitatea de a sublinia încă o dată necesitatea folosirii responsabile a spaţiului virtual. Astfel, Centrul Internaţional „La Strada” face apel în special către mediul de afaceri, mass media, dar şi alţi membri ai societăţii să se alăture apelului: „Susţinem campania în calitate de membru responsabil al societăţii şi ca angajament pentru îmbunătăţirea dimensiunii sociale şi de mediu în care operăm.”

Pentru mai multe informaţii, accesaţi siguronline.md şi pagina de facebook.com/SigurOnline

Ziua Siguranţei pe Internet este consemnată anual în luna februarie, începând cu 2004, cu scopul promovării utilizării responsabile a tehnologiilor online şi a telefoanelor mobile, în special de către copii şi adolescenţi.