Facebook a avut probleme importante cu aplicaţia sa pentru Android în trecut. Nu de puţine ori, persoanele care utilizau sistemul de operare al celor de la Google s-au plâns de probleme legate de performanţe, fapt care i-a determinat pe unii să renunţe complet la aplicaţia. Unul dintre aceştia este chiar un jurnalist din cadrul Android Central. Odată ce a dezinstalat aplicaţia, jurnalistul a observat o îmbunătăţire a performanţelor. Însă probabil şi mai important este faptul că versiunea mobilă a site-ului oferă o experienţa la fel de bună ca aplicaţia.

Pe baza acestora informaţii, după cum scrie Samuel Gibbs, de la Guardian, un utilizator de Reddit a efectuat un test pe un LG G4. Conform rezultatelor sale, cu Facebook şi Messenger dezinstalate, celelalte aplicaţii au pornit cu 15% mai rapid. Asta l-a determinat şi pe Gibbs să efectueze teste pe propriul Nexus 6P. În mod surprinzător, jurnalistul a observat că, la finalul zilei, telefonul său avea cu 20% mai multă baterie după ce a eliminat Facebook.

Desigur, Facebook şi Messenger nu sunt singurele aplicaţii care cauzează astfel de probleme. Chiar şi aşa, îmbunătăţiri cu 15% a performanţelor şi cu 20% a autonomiei bateriei, doar prin eliminarea celor doua aplicaţii, ar trebui să le dea de gândit oficialilor din cadrul companiei.