Primul transplant de uter realizat în SUA

Primul transplant de uter realizat în SUA
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 26.02.2016 10:32
Reprezentanţii unui spital din Ohio (nordul SUA) au declarat joi că medicii de la această unitate medicală au realizat miercuri primul transplant de uter din Statele Unite la o femeie în vârstă de 26 de ani, în cadrul unei intervenţii care a durat 9 ore, relatează AFP.

Starea pacientei, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost considerată „stabilă" joi.

Uterul grefat provine de la o donatoare decedată, a completat spitalul într-un comunicat, fără a oferi detalii suplimentare. O conferinţă de presă la care va participa echipa de medici de la Cleveland Clinic care a realizat transplantul va avea loc săptămâna viitoare, se adaugă în comunicat.

Spitalul a început sa selecteze candidate pentru operaţia de transplant la sfârşitul anului 2015, în cadrul unui studiu clinic, aprobat de consiliul clinicii, care viza oferirea acestei proceduri unui număr de zece femei.

Cele care pot beneficia de un astfel de transplant suferă de o formă ireversibilă de infertilitate, care afectează 3-5% dintre femeile din întreaga lume, a indicat spitalul.

Specialiştii de la Universitatea de Medicină din Göteborg (Suedia) au fost primii din lume, în 2013, care au efectuat un transplant de uter cu succes, ceea ce a permis femeii respective să dea naştere unui copil în septembrie 2014.

Echipa suedeză a realizat în total nouă transplanturi de uter, care au avut drept rezultat cinci sarcini şi patru naşteri, a indicat în luna noiembrie Cleveland Clinic.

Una dintre problemele acestei intervenţii o reprezintă respingerea transplantului în timpul sarcinii, aminteşte AFP.
 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP