Evenimentul de lansare pentru Samsung Galaxy S7 şi S7 edge a fost unul cu totul inedit, deoarece jurnaliştii prezenţi la MWC, în Barcelona, au urmărit o parte din prezentare prin lentilele unor ochelari de realitate virtuală Samsung Gear VR. Ca să fim corecţi, chinezii de la OnePlus au avut primii ideea de a face o lansare prin intermediul realităţii virtuale (cu toate că au făcut-o pentru cei care voiau să vadă evenimentul de acasă), dar când un gigant de talia Samsung face o asemenea mişcare, trimite un mesaj puternic către piaţă şi arată cât de multă încredere are în astfel de tehnologii.

Pentru a sublinia importanţa pe care realitatea virtuală o va juca în viitor, Samsung l-a invitat chiar şi pe Mark Zuckerberg pe scenă. Acesta din urmă a anunţat că Facebook va implementa tehnologia de streaming dinamic pentru video-urile panoramice pe Gear VR.

Samsung Galaxy S7 şi S7 edge: specificaţii şi noutăţi

Samsung Galaxy S7 şi S7 edge au dimensiuni diferite. Versiunea „clasică” are un display QHD de 5,1 inch, iar versiunea cu margini curbate vine cu un ecran de 5,5 inch, cu aceeaşi rezoluţie. La interior, ele sunt identice, înglobând procesoare cu opt nuclee, 4GB memorie RAM şi spaţii de stocare care încep de la 32GB, dar care pot fi extinse prin card microSD. Potrivit reprezentanţilor companiei, procesorul de pe Samsung Galaxy S7 este cu 30% mai puternic decât cel de pe modelele anterioare. Pentru a suporta această putere, sud-coreenii au trebuit să gândească şi un mod de răcire nou.

Când vine vorba despre design, nu există multe schimbări faţă de modelele de anul trecut, dar asta nu este un lucru deloc rău, având în vedere că Samsung a reuşit să lanseze cele mai frumoase smartphone-uri din 2015 şi, până acum, rămâne în frunte şi pe 2016. Noile telefoane sunt ceva mai rotunjite şi au şi spatele curbat, la fel ca Samsung Galaxy Note 5. Camera este aproape la nivelul restului carcasei şi asta este un lucru bun. Cu câteva modificări la interior, cei de la Samsung au reuşit să readucă rezistenţa la apă, iar noile modele pot fi scufundate în apă de până la 1,5 metri timp de 30 de minute. Diferenţele minore au un impact major asupra Samsung Galaxy S7 şi S7 edge.

Apropo de camere, acestea au fost actualizate şi folosesc tehnologia Dual Pixel, pentru fotografii mai bune la lumină scăzută. Asta înseamnă pixeli mai mari (cum a făcut şi HTC cu Ultrapixeli), dar şi o apertură 1,7. Samsung Galaxy S7 şi S7 edge se laudă şi cu o focalizare foarte rapidă, dar şi cu o lentilă ultralargă care poate fi montată peste smartphone. Camera principală are 12MP, iar cea frontală are 5MP.

Autonomia a primit un boost impresionat. S7 vine cu o baterie de 3.000 mAh, iar versiunea edge aduce un acumulator de 3.600 mAh. În cadrul prezentării, reprezentanţii companiei au declarat că te poţi uita cap-coadă la un sezon din Game of Thrones fără să îţi „moară” bateria.