Meteoritul a ajuns de curând pe suprafaţa Terrei. Obiectul a fost observat de localnici pe cerul Australiei, în zona districtelor Maree şi William Creek, pe data de 27 decembrie 2015. Pentru a localiza meteoritul, specialiştii au folosit imaginile captate de cele 32 de camere amplasate în arealul de cercetare.

După ce sistemul video a fost montat, oamenii de ştiinţă au avut nevoie de doar 3 zile pentru a identifica meteoritul. Acesta a fost descoperit în zona Kati Thanda - Lake Eyre, fiind îngropat la 42 de centimetri în solul umed. Specialiştii au filmat momentul descoperirii şi l-au publicat pe site-ul YouTube:

„Acest meteorit are o semnificaţie specială, din moment ce sistemul nostru de observaţie a fost capabil să calculeze cu precizie zona în care el a căzut. Aceste măsurători ne vor ajuta să înţelegem contextul în care s-a format obiectul. Aceasta nu este decât prima dintre multele descoperiri de meteoriţi, care ne vor aduce informaţii inedite referitoare la evoluţia în timp a sistemului nostru solar”, a declarat liderul echipei de cercetare, Phil Bland.

Într-un interviu acordat unei televiziuni australiene, Bland a susţinut că meteoritul ar proveni, cel mai probabil, din zona orbitei planetei Marte.