Compania din Cupertino rămâne lider pe piaţa din Statele Unite. Conform celor mai noi informaţii publicate de Parks Associates, Apple are o cotă de piaţă de aproximativ 40%. Însă şi mai important este faptul că Samsung are parte de o creştere semnificativă. Din câte se pare, coreenii deţin acum nu mai puţin de 31% din piaţa din America. Creşterea este una resimţită de aproape toţi producătorii de terminale Android, printre care Samsung este lider absolut.

LG ocupă locul 3 în State, cu 10% din piaţă, urmată de Motorola şi HTC, care au împreună aproximativ 5%. În ceea ce priveşte sistemele de operare, Android pare a câştiga lupta cu iOS, software-ul celor de la Google fiind prezent pe aproximativ 60% dintre terminale. La nivel global, Samsung se situează în continuare pe primul loc, graţie celor aproape 325 de milioane de dispozitive livrate în anul 2015.

Spre deosebire de aceştia Apple, a livrat „doar” 231 de milioane de terminale. Studiul include şi alte statistici interesante: aproape 40% dintre utilizatorii din State folosesc sistemele de recunoaştere a vocii şi aproximativ 26% folosesc aplicaţii pentru efectuarea plăţilor.