Reprezentanţii Google au reactivat blogul oficial Picasa doar pentru a anunţa „moartea” serviciului. „Credem că putem oferi o experienţă mult mai bună dacă ne concentrăm pe un serviciu care oferă mai multă funcţionalitate şi care funcţionează la fel de bine atât pe mobil, cât şi pe desktop, decât să ne împărţim eforturile între două produse diferite”, a scris Anil Sabharwal, directorul Google Photos.

Motivul închiderii Picasa este evident în declaraţia de mai sus şi are logică. Google Photos a căpătat multe funcţionalităţi în ultima perioadă şi din ce în ce mai multă lume îl foloseşte pentru a-şi sincroniza fotografiile în cloud.

Dacă aveţi albume salvate în Picasa, nu trebuie să vă faceţi griji. Acestea vor fi transferate automat în Google Photos şi vor putea fi accesate cu ajutorul contului Google.

Cei care nu doresc ca fotografiile lor să ajungă în serviciul Photos, vor putea în continuare să le descarce şi să le vizualizeze în Picasa, însă nu vor mai primi actualizări de software şi nici nu vor mai putea să încarce altele noi.

Totuşi, până pe 1 mai, dacă ţineţi morţiş să încărcaţi şi alte imagini în Picasa, veţi putea face asta, dar din 15 martie, aplicaţia de desktop nu va mai putea fi descărcată oficial şi nici nu va mai primi actualizări.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create de această tranziţie, dar vrem să vă asigurăm că facem asta cu scopul de a vă oferi cea mai bună experienţă”, a mai scris Sabharwal, pe blogul Picasa.