De curând, cei de la Samsung au început să suporte extensii în browserul nativ pe care îl oferă pe majoritatea smartphone-urilor sale cu Android.

Respectivul gest a fost menit pentru a facilita blocarea afişării reclamelor în momentul în care navigaţi pe internet. Nu a durat mult până când un dezvoltator a postat în Google Play, cu suport oficial din partea Samsung, aplicaţia Adblock Fast, exact pentru respectiva activitate. Ce nu se aştepta însă nimeni este ca, după câteva zeci de mii de descărcări, Google să elimine respectivul progrămel din magazinul virtual Android pentru simplul fapt că ,,încarcă termenii şi condiţiile Google Play”.

Întreaga situaţie, împreună cu notificarea din partea Google în momentul în care au eliminat aplicaţia, a fost detaliată pe blogul oficial al creatorilor Adblock Fast. Partea ciudată este că, la scurt timp după ce Samsung a publicat un API ce permitea realizarea de astfel de extensii pentru propriul browser, foarte multe alte aplicaţii similare cu Adblock au ajuns în Google Play şi nu au mai fost eliminate.

Deşi este greu de spus cine a cedat la această oră, Google sau creatorii Adblock Fast, important este însă că aplicaţia este din nou online pentru a fi descărcată gratuit. Aparent, au fost adus câteva modificări de fond programului pentru a nu mai încălca termenii şi condiţiile Google.

Ca urmare, la această oră, oricine are un dispozitiv Samsung ce rulează Android 6.0 Marshmallow sau are browserul de internet Samsung Internet versiunea 4.0 îşi poate descărca şi instala Adblock Fast.