Până la jumătatea anului 2017 această fermă ar trebui să înceapă să producă aproximativ 30.000 de salate pe zi, a precizat societatea Spread, cu sediul la Kyoto, care şi-a propus să ajungă la jumătate de milion de salate pe zi în cinci ani.

Ferma, care se întinde pe o suprafaţă de 4.400 de metri pătraţi, va fi echipată cu etajere, de sol până la plafon, pe care vor creşte salatele.

Seminţele vor fi semănate în continuare manual, însă tot restul procesului până la recoltare va fi realizat de roboţi, a declarat Koji Morisada, responsabil al firmei Spread.

Automatizarea va reduce cu aproximativ jumătate costurile privind mâna de lucru şi cu aproximativ o treime costurile privind consumul de energie, a mai spus Morisada.

Salata verde cultivată fără pesticide conţine mai mult beta-caroten decât salata cultivată clasic, potrivit companiei Spread. Japonia se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă ca urmare a îmbătrânirii populaţiei.