Procesul este destul de important pentru ambele companii, având în vedere că sud-coreenii au fost nevoiţi să plătească 399 de milioane de dolari rivalilor americani, pe motiv că ar fi copiat elemente de design de la iPhone. Membrii Curţii Supreme au votat în unanimitate, 8-0, în favoarea Samsung.

Astfel, compania sud-coreeană are o nouă şansă de a-şi recupera o bună parte din banii plătiţi către Apple, după ce un verdict din 2012 a arătat că aceştia ar fi copiat elemente din brevetele Apple. Decizia de atunci a venit la ceva timp după începerea bătăliilor dintre companii. În 2011, americanii i-au dat în judecată pe sud-coreeni, pe motiv că aceştia ar fi furat elemente de design, dar şi tehnologice. Acesta a fost unul dintre cele mai urmărite procese legate de un brevet din SUA.

În 2012, Apple a avut de primit 930 de milioane de dolari, dar suma a fost redusă cu 382 de milioane de dolari, după ce Curtea de Apel din Washington a susţinut în 2015, că aspectul iPhone-ului nu poate fi protejat printr-o marcă înregistrată.

Samsung le-a plătit celor de la Apple 548 de milioane de dolari, în decembrie 2015, dar a continuat procesul, trimiţându-l la Curtea Supremă, pe motiv că nu ar fi trebuit să plătească o bună parte din sumă, mai exact 399 de milioane de dolari.

Apple susţine că succesul telefoanelor este legat de design-ul inovator, pe care alţi producători l-au copiat. Cu toate acestea, Samsung consideră că nu trebuie să cedeze tot profitul obţinut pe telefoane care ar fi încălcat elemente brevetate folosite pentru iPhone, deoarece acestea au fost doar elemente marginale care au contribuit, alături de mii de alte componente licenţiate din telefon.

Procesele legate de brevete de design ajung foarte rar la Curtea Supremă. Ultimul astfel de proces a fost dezbătut de această instanţă acum mai bine de 120 de ani.