Cel mai mic asteroid descoperit până acum are un diametru de doar 2 metri. Acesta a fost denumit 2015 TC25 şi, în mod surprinzător, este şi unul dintre cei mai strălucitori asteroizi descoperiţi în apropierea Pământului. Acesta a fost analizat cu ajutorul a patru telescoape diferite, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că asteroidul reflectă aproximativ 60% din lumina solară ce ajunge pe acesta.

Cel mai mic asteroid a fost descoperit de către Catalina Sky Survey, în octombrie 2015, şi a fost studiat intens de către telescoapele aflate pe Pământ, în timp ce mica rocă a trecut la aproximativ 128.000 de kilometri de planeta noastră, o distanţă de trei ori mai mică decât cea dintre Terra şi Lună.

Cercetătorii susţin cu suprafaţa acestui asteroid este similară cu cea a unui tip rar de meteorit, numit aubrit. Aceştia sunt compuşi din minerale strălucitoare, în principiu silicaţi, ce sunt formaţi într-un mediu bazaltic, fără oxigen, la temperaturi înalte. Doar unul din 1000 de meteoriţi ce ajung pe Pământ fac parte din această categorie.

Cel mai probabil, 2015 TC25 este un monolit, astfel că este similar cu un obiect alcătuit dintr-o rocă solidă şi nu cu un obiect alcătuit din mai multe tipuri de roci. ce de obicei sunt ţinute laolaltă de frecare şi de gravitaţie.

În ceea ce priveşte originea acestui mic asteroid, acesta ar proveni din asteroidul 44 Nysa, ce este suficient de mare încât să acopere suprafaţa Bucureştiului de mai mult de patru ori. Mica rocă s-ar fi desprins din acesta, în urma unui impact.

Asteroizii sunt fragmente rămase în urma formării sistemului solar, ce orbitează în jurul Soarelui, de obicei între orbitele lui Marte şi lui Jupiter. Asteroizii din apropierea Pământului sunt o sub-categorie de astfel de roci, aceştia fiind pe traiectorii apropiate cu cea a planetei noastre. Până acum, 15.000 de astfel de asteroizi apropiaţi de planeta noastră au fost descoperiţi.