Cu siguranţă, mulţi dintre noi am trimis uneori mesaje pe care, retrospectiv privind, am fi vrut să nu le trimitem. De multe ori, sunt cuvinte spuse la nervi, pe care le recitim cu o oarecare strângere de inimă. Pentru a rezolva astfel de probleme, WhatsApp propune o nouă funcţie.

Aplicaţia de mesagerie pare să testeze o funcţie care îţi va permite să ştergi şi să editezi mesajele pe care deja le-ai trimis. Aceasta apare în varianta beta pentru iOS a aplicaţiei şi este posibil să fie introdusă în versiunile stabile ale WhatsApp, de pe diversele sisteme de operare pe care acesta este prezent.

Condiţia pentru a putea şterge sau edita un astfel de mesaj din conversaţiile pe care le ai cu cineva este ca mesajul trimis să nu fi fost deja citit de cel ce trebuie să primească textul.

Conform celor ce au descoperit funcţia, de la WABetaInfo, aceasta este dezactivată în setările standard, fiind nevoie de activarea manuală a noii opţiuni. Pentru a putea edita sau şterge un mesaj deja trimis, trebuie să ţii apăsat pe un astfel de text, până ce apare meniul cu opţiuni.

În acest meniu vei avea opţiunile „edit” şi „revoke”. Prima dintre ele îţi va permite să modifici conţinutul textului pe care deja l-ai trimis, în timp ce a doua va şterge complet mesajul deja trimis.

Momentan, WhatsApp nu a confirmat oficial introducerea unei asemenea funcţii. N-ar trebui să ne mire prea tare însă, dacă aceasta devine o realitate, având în vedere mulţimea de update-uri introduse în aplicaţie în ultima perioadă.