În urmă cu aproximativ un an, cei de la Microsoft se mândreau cu faptul că Skype poate fi folosit pentru a purta o conversaţie într-o limbă străină. Sistemul era cât se poate de simplu, chiar dacă nu era vorba despre foarte multe limbi străine suportate. Pe parcursul unei video conferinţe, sub formă de subtitrare, puteaţi vedea ce spune interlocutorul, iar el putea, de asemenea, să vadă în scris traducerea cuvintelor pe care le verbalizaţi voi. Sistemul părea ideal, dar dezvoltatorii Skype s-au gândit că este posibil să îl ducă la un cu totul alt nivel.

Momentan doar beta, noua versiune de Skype ce poate fi experimentată de membri programului Windows Insider vă traduce conversaţii clasice la telefon, atâta timp cât acestea se desfăşoară prin intermediul Skype şi voi aveţi Skype Credit pentru a le iniţia. De asemenea, trebuie să vă daţi acordul că acceptaţi ca respectiva conversaţie să fie înregistrată şi tradusă. Soluţie este perfectă pentru momentele în care vreţi să sunaţi la un hotel şi nu sunteţi siguri dacă persoana de la capătul firului vorbeşte o limbă cunoscută de voi.

Actualmente, noul sistem funcţionează cu nouă limbi străine: arabă, braziliană, portugheză, engleză, franceză, germană, italiană, mandarină, rusă, spaniolă şi orice combinaţie de câte două dintre ele. În mod evident, vă puteţi aştepta la mici probleme de funcţionalitate, dar chiar şi în beta, sistemul pare destul de bine pus la punct.

Tot din acest update dedicat membrilor programului Windows Insider, mai fac parte posibilitatea redirecţionării apelurilor Skype către o linie tradiţională de telefonie, pentru momentele în care nu aveţi acces la internet sau la aplicaţia de mobil. Puteţi, de asemenea, să înregistraţi mesaje video şi să le înaintaţi unei persoane chiar şi dacă nu este online. Pentru un management mai bun al conversaţiilor, aveţi opţiunea să marcaţi mesaje ca fiind citite şi să partajaţi mai uşor date de contact ale unor utilizatori.