Google a lansat App Maker pentru a-i ajuta pe cei cu idei, dar fără prea multe cunoştinţe în domeniul programării. Această platformă se bazează pe un sistem drag-and-drop pentru crearea de aplicaţii, mizând pe foarte puţine cunoştinţe de programare din partea creatorului. Astfel, Google se alătură Microsoft, dar şi altor competitori ce oferă astfel de platforme pentru crearea rapidă de aplicaţii simple.

Noul serviciu oferă un spaţiu de lucru conectat la cloud, unde poţi folosi sistemul drag-and-drop pentru a crea o interfaţă pentru aplicaţia ta, pe care o poţi îmbunătăţi apoi cu date din aplicaţiile G Suite, cum ar fi Maps, Groups, Contacts sau orice alt serviciu care oferă un API.

Astfel de aplicaţii sunt extrem de utile pentru companii, unde este nevoie de diverse soluţii pentru urmărirea unor comenzi, spre exemplu. Avantajul acestor aplicaţii este că nu trebuie să îţi faci griji cu privire la infrastructură, dar şi faptul că poţi crea singur soluţii, fără să apelezi la un dezvoltator dedicat. Utilizatorii care vor să lucreze mai în amănunt pot să lucreze cu script-uri în interiorul aplicaţiilor.

Platforma App Maker este disponibilă de acum prin intermediul programului Early Adopter pentru G Suite Business.