Facebook Messenger este una dintre cele mai performante platforme de chat la ora actuală. Acest fapt se datorează în egală măsură actualizărilor constante livrate de către inginerii Facebook, cât şi faptului că se bazează pe unelte oferite de terţi. Indiferent dacă este vorba de emoticoane, boţi sau mici aplicaţii, acestea sunt integrate în Messenger prin intermediul unor mici magazine virtuale. Astfel, utilizatorii şi dezvoltatorii terţi au de câştigat, iar Facebook nu a făcut decât să creeze platforma prin care vă sunt livrate produsele.

Pe acelaşi principiu, Facebook Messenger va integra în curând o nouă platformă dedicată mai ales jocurilor din fereastra de conversaţii. Noua funcţie poartă numele de Instant Games şi are deja câţiva parteneri importanţi care au anunţat că vor lansa joculeţe pentru Messenger. Pe primul loc este King.com, compania din spatele Candy Crush a iniţiat în Noua Zeelandă un beta de Shuffle Cats Mini în interiorul popularei aplicaţii. Big Viking este un alt dezvoltator care a anunţat că va construi ceva dedicat pentru platforma Instant Games.

Acest anunţ din partea celor de la Facebook nu face decât să ne convingă şi mai mult în legătură cu faptul că Messenger şi-a depăşit de mult timp condiţia de simplă aplicaţie de chat. Prin intermediul platformei Instant Games, noul utilitar va deveni şi mai relevant pentru modul în care interacţionaţi cu prietenii şi membrii familiei. În definitiv, câteva instrumente de divertisment s-ar putea să vă ajute comunicaţi mai mult cu unele persoane cu care, în alte condiţii, nu aţi avea prea mult de povestit.

În plus, Facebook s-ar putea îmbogăţi şi mai mult din noile jocuri. Dacă acestea din urmă vor avea achiziţii in-app, în mod inevitabil, compania fondată de Mark Zuckerberg îşi va lua o cotă parte din profit.