1. Sacsayhuamán

În exteriorul capitalei incaşe, Cusco, se află fortăreaţa Sacsayhuamán, construită din pietre enorm de mari care au fost cioplite şi aşezate împreună, precum un mozaic. Există multe voci care susţin că acestea au fost create de către o civilizaţie antică care a avut un ajutor extraterestru. Pietrele din care a fost construită au o greutate de 360 de tone fiecare şi au fost cărate mai mult de 32 de kilometri până când a început construcţia. Este o dilemă cum o cultură antică a reuşit construirea acestei fortăreţe cu o precizie inginerească atât de mare, iar de curând arheologii au descoperit urme ale unui sistem de frânghii cu pârghii pentru transportarea acestor pietre către locul de construcţie, un sistem bazat pe principiul rezistenţei şi pe ingeniozitate, lucru caracteristic mai degrabă unor civilizaţii extraterestre.


 

2. Liniile Nasca

Pe un platou înalt şi secetos, la o distanţă de aproximativ 321 de kilometri de Lima, Peru, se află, aparent la întâmplare, 800 de linii lungi, albe, dintre care 300 redau forme geometrice, iar 70 forme animaliere, inclusiv un păianjen, o maimuţă şi o pasăre colibri. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acestea datează de acum aproximativ 2 000 de ani, iar din această cauză, la care se adaugă mărimea acestora - faptul că pot fi văzute  de la o mare înălţime- se crede că au fost realizate de o civilizaţie extraterestră. Şi, mai ales, cum au putut oamenii antici să creeze asemenea modele fără a fi capabili de a le vedea de la o înălţime mare?

Acestea au fost realizate prin îndepărtarea straturilor oxidate de la suprafaţa pietrelor şi expunerea straturilor de nisip de dedesubt. Primele studii, realizate în primii ani ai secolului XX, susţineau că acestea au fost realizate prin alinierea cu constelaţiile, dar cercetări mai recente sugerează că aceste linii au legătură cu ceremonii sau ritualuri ale fertilităţii.

3. Piramidele egiptene

Cea mai faimoasă dintre piramidele egiptene este cea de la Giza, construită acum 4.500 de ani, şi în interiorul căreia erau înmormântaţi faraonii. Dar, totuşi, cum au reuşit egiptenii să construiască asemenea piramide? Piramida menţionată anterior  a fost construită din milioane de pietre cioplite, care cântăreau aproximativ 2 tone fiecare, iar transportarea şi construirea piramidei ar fi fost, se pare, o adevărată provocare. De asemenea, piramidele au fost construite în funcţie de configuraţia astronomică, presupunându-se că sunt aliniate în funcţie de poziţionarea stelelor din constelaţia Orion.

Şi în cazul acestora a apărut teoria conform căreia în construirea acestora un important rol l-a avut ajutorul extraterestru, căci cercetătorii nu îşi pot explica cum egiptenii au reuşit ridicarea lor atât de rapidă.

4. Stonehenge

Acest cerc realizat din pietre, unele dintre acestea cântărind chiar şi 50 de tone, se află în zona rurală a Marii Britanii, mai exact în apropierea localităţii Salisbury. Cunoscut sub denumirea de Stonehenge, monumentul ce datează din epoca neolitică l-a inspirat pe autorul elveţian Erich von Däniken să afirme că acesta este un model al sistemului solar şi că are rolul unei suprafeţe de aterizare a extratereştrilor.

Totuşi, cum au putut fi aduse acele pietre de o greutate imensă în locul în care a fost construit acest monument? Cercetătorii sunt de părere că nu trebuie să invocăm exemplul extratereştrilor în acest caz, căci se presupune că s-a reuşit construcţia acestuia prin metodele tehnice existente în acea vreme, acum aproximativ 5.000 de ani.



 

5. Teotihuacán

Teotihuacán, "Oraşul regilor", este un oraş antic din Mexic care este cunoscut datorită templelor piramidale  şi alinierilor astronomice. Construit acum mai bine de 2.000 de ani şi cu o mărime şi complexitate considerabile pare că ar fi un oraş al altei lumi, dar în construcţia sa şi-au adus aportul mulţi oameni. Cercetătorii sunt de părere că de-a lungul timpului, oamenii ce au aparţinut culturilor mayaşă, zapotecă şi mexicană au participat la realizarea acestuia.

Datorită sistemului de transport şi a evidenţelor unor practici agricole avansate, Teotihuacán a fost considerat un oraş cu o tehnologie mult mai avansată decât era posibil în Mexicul pre-aztec. Cel mai cunoscut monument din acest oraş este Piramida Soarelui, una dintre cele mai mari construcţii din Emisfera Vestică şi se consideră că aliniamentul acesteia este bazat pe un ciclu calendaristic.

6. Insula Paştelui

Realizate din piatră, cele aproximativ 900 de figuri umane se află pe flancurile vulcanilor stinşi ai insulei măsoară aproape 4 metri înălţime şi cântăresc 14 tone fiecare şi par a fi sculptaţi din roca vulcanică găsită în Rano Raraku. Motivul pentru care acestea au fost construite încă nu este foarte clar, dar se crede că acesta are legătură cu ritualuri religioase. Mai mult, nu se ştie ce s-a întâmplat cu civilizaţia care le-a construit, însă a apărut teoria conform cărei a dispărut în urma unui dezastru natural cauzat chiar de activitatea lor.

7. Feţele de pe Marte

Anumite umbre de pe planeta Marte creează iluzia unor feţe umane, iar acestea au fost surprinse de către satelitul NASA Viking 1 în anul 1976. În acel moment, oamenii de ştiinţă au considerat că acestea nu sunt doar nişte iluzii, iar de-a lungul timpului a existat suspiciunea că aceste forma au fost realizate de către extratereştri. Cu toate acestea, în anul 2001, cercetătorii de la NASA, folosind o cameră mult mai performantă, şi-au dat seama că aceste feţe au dispărut.