Aţi fi fost tentaţi să credeţi că după ce a depăşit 1,5 miliarde de utilizatori activi, Facebook ia o pauză. Se pare însă că respectiva realizare nu a făcut decât să genereze şi mai multe actualizări aduse reţelei sociale şi aplicaţiei de chat aferente. În urmă cu câteva săptămâni, au început să circule online zvonuri referitoare la un set de jocuri instant pe care le puteţi juca în interiorul unei ferestre de messenger. Se pare că speculaţiile s-au adeverit.

Noua platformă intitulată Instant Games foloseşte HTML5 oferă utilizatorilor o serie stufoasă de jocuri atrăgătoare în format cross-platform. Astfel, veţi putea intra în competiţie cu prietenii indiferent dacă unul stă la laptop, iar celălalt foloseşte Messenger pe smartphone sau tabletă. Mai mult decât atât, Facebook a ţinut să menţioneze că jocurile nu vor fi limitate la ferestre de chat, ci şi în News Feed.

Partea cea mai atrăgătoare a acestui update, este lipsa necesităţii instalării de aplicaţii sau extensii suplimentare. Toţi utilizatorii reţelei sociale pot profita de noua funcţia şi nu trebuie să instaleze nimic în plus. Dintr-un punct de vedere, aceste jocuri sunt continuarea câtorva titluri ascunse în trecut în Messenger – Şah şi Baschet. Marea diferenţă este că aceste jocuri nu mai sunt ascunse, ci le puteţi accesa din secţiunea Instant Games din Messenger, ascunsă în spatele icoanei de forma unui controller. În mod evident, va exista şi un element competiţional în ecuaţie. Pentru a intra în competiţie cu prietenii, veţi putea posta scorurile obţinute la jocuri pe Facebook şi veţi vedea imediat dacă cineva v-a depăşit.