Racheta, concepută pentru a deveni „calul de povară" al programului spaţial chinez, a fost lansată la ora locală 20.43 din centrul Wenchang, situat în sudul provinciei chineze Hainan.

Shijian-17, dezvoltat de Corporaţia Chineză de Ştiinţe şi Tehnologii Aerospaţiale, este un satelit pentru verificarea de noi tehnologii pe orbita geostaţionară, a anunţat Administraţia Naţională pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Industrie din cadrul Ministerului Apărării.

Corporaţia chineză pentru Sateliţi de Comunicaţii va utiliza satelitul pentru servicii de comunicaţii şi transmisiuni de radioteleviziune. În plus, satelitul va fi folosit pentru a verifica o tehnologie de observare a deşeurilor din spaţiu, un sistem de propulsie electrică, dar şi noi surse de electricitate.

Yuanzheng-2 este cea mai mare aeronavă cu combustibil lichid, cu cea mai însemnată capacitate de transfer orbital.

Combinaţia dintre aeronava Yuanzheng-2 şi racheta Long March-5 va întări capacitatea Chinei de a lansa mai mulţi sateliţi cu un singur vehicul şi de a trimite sateliţi direct pe orbită.

În anul 2022 China va lansa o nouă staţie spaţială orbitală, după scoaterea din uz a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi în paralel doreşte să trimită un prim echipaj uman pe Lună. De asemenea, Beijingul intenţionează să trimită o sondă orbitală spre Marte în 2020 şi să asolizeze un rover autonom pe Planeta Roşie.