Gmail este unul dintre cele mai performante servicii de postă electronică. Include un amalgam de funcţii mai mult sau mai puţin avansate care vă fac viaţa mai uşoară şi vă ajută să trimiteţi, să sortaţi şi să anulaţi trimiterea de emailuri. Funcţia cea mai ciudată este Undo Send şi, deşi s-ar putea să nu fie cunoscută publicului larg, a fost introdusă de mult timp. 

Undo Send face exact ce aţi crede şi vă permite, după ce aţi trimis un email, să anulaţi trimiterea sa. Sistemul pe care funcţionează este cât se poate de simplu şi implică o portiţă de 5 – 30 de secunde în care, chiar dacă aţi apăsat pe Send, mesajul în cauză nu a părăsit serverul gigantului din Mountain View. În acelaşi timp, pe parcursul celor 5 – 30 de secunde, pe ecran veţi vedea un buton prin care să anulaţi trimiterea – Undo Send.

Înainte de a profita de funcţia Undo Send pe Gmail, în varianta web sau pe iPhone, deoarece pe Android nu există încă, trebuie să o activaţi din Gmail pe un desktop. Autentaţificaţi-vă cu ID-ul şi parola voastră, folosind browserul preferat pe PC sau Mac şi faceţi un click în colţul din dreapta sus pe roata dinţată, alegând Settings sau Setări. În noua pagină, la secţiunea General, pe la mijlocul listei de parametri, bifaţi Enable Undo Send sau, în română, ,,Activează anularea trimiterii”, având, de asemenea, grijă să alegeţi durata în secunde pentru care veţi putea anula trimiterea unui mesaj. În partea de jos a acestei pagini, apăsaţi pe Save sau pe Salvează modificările pentru a intra în vigoare.

Din momentul în care aţi făcut modificările de mai sus, dacă aveţi ultima versiune de Gmail pentru iOS sau una mai nouă de 5.0.3, imediat după ce aţi trimis un mesaj, veţi vedea la bază un buton marcat Undo Send. Dacă nu-l veţi folosi în durata de timp specificată anterior, 5 – 30 de secunde, acesta va dispărea.