În urmă cu 9 ani, când Apple a lansat primul iPhone, a optat să-l comercializeze prin intermediul unui singur operator din Statele Unite, AT&T. În 2016, Google făcut ceva similar cu primele sale telefoane, doar că operatorul pentru care a optat este Verizon. Asta înseamnă că, cel puţin în Statele Unite, este foarte dificil, dacă nu imposibil, să-ţi cumperi un Pixel în cazul în care nu eşti pe Verizon. Se pare însă că micii întreprinzători au găsit câteva soluţii alternative la care să apeleze. Partea proastă este că gigantul din Mountain View nu este de acord cu astfel de practici.

Aţi fi tentaţi să credeţi că în momentul în care ai dat o sumă semnificativă de bani pe un telefon este dreptul tău să faci ce vrei cu el, inclusiv să-l vinzi la suprapreţ. Se pare însă că Google nu este de aceeaşi părere şi a suspendat conturile a câteva sute de indivizi care au fost implicaţi într-o reţea de combinatori cât se poate de legală. Aceştia din urmă au cumpărat câte un telefon prin intermediul operatorului Project Fi de la Google. Ca adresă de livrare, au ales o locaţie din New Hampshire, din prisma faptului că acolo nu există un impozit pentru revânzarea produselor. În final, un individ a pus noile telefoane pe internet şi a împărţit profitul cu cumpărătorii originali.

Aparent, de întregul sistem de vânzare-cumpărare s-a ocupat o firmă mai mică cu numele de Dan`s Deals. Într-o declaraţie pe marginea subiectului, patronul magazinului a afirmat cât se poate de senin că a profitat de acest truc fiscal de câţi ani şi nu s-a atacat nici o firmă până la Google. Cel mai probabil, atitudinea agresivă s-ar putea să provină de Verizon, operatorul care a investit sume semnificative de bani în promovarea aparatelor, fără să mai ajungă să câştige bani din abonamente.

Partea tristă este că toţi cei care au livrat telefoane la adresa din New Hampshire, s-au trezit cu conturile Google blocate. Asta înseamnă că nu şi-au mai putut accesa adresa de Gmail, contactele din cloud, email-urile, fotografiile, clipurile video şi toate documentele din Drive. Cei de la Google nu au făcut momentan nici o declaraţie pe marginea subiectului şi nici nu au făcut vreo referinţă care să trădeze că vor reveni asupra deciziei blocării conturilor cumpărătorilor de Pixel.