Deşi au trecut câteva luni de la anunţul Apple că vor şterge aplicaţiile care nu mai funcţionează, se pare că procesul a început deja de luna trecută, iar primul set de victime este unul foarte stufos. Nu mai puţin de 47.000 de aplicaţii au fost eliminate din AppStore în decurs de câteva săptămâni.

Informaţia a fost publicată de firma de analiză Sensor Tower, iar pentru a oferi o imagine mai comprehensivă a situaţiei, valoarea de 47.000 a fost defalcată pe categorii. 28% dintre aplicaţiile şterse au făcut parte din categoria jocuri, 8,99% din secţiunea divertisment, iar 8,96 procente au fost cărţi interactive.

În contextul în care prea puţini dezvoltatori îşi dedică timp acestei activităţi, gestul gigantului din Cupertino este unul cât se poate de natural. Nu de alta, dar există şi aplicaţii plătite care nu mai funcţionează cum ar fi trebuit, deoarece nu au avut parte de un update de câţiva ani. Mulţi dezvoltatori din spatele respectivelor creaţii au dat faliment sau, pur şi simplu, şi-au axat atenţia pe alte proiecte. În definitiv, este nevoie de foarte mult timp şi bani să actualizezi fiecare progrămel pentru a fi afişat în condiţii optime pe fiecare nouă diagonală a unui produs Apple şi nu toţi vor să facă acest lucru.