În ultimul an, asistentul Viv a primit multă atenţie, fiind desemnat ca fiind mai puternic şi mai capabil decât Siri. Tehnic, Viv e o versiune avansată a Siri, iar cumpărarea lui de către Samsung e un pas important în competiţia cu rivalul din Cupertino. Nu e cunoscut suma pe care Samsung o va plăti pentru Viv, dar probabil va fi ceva mai piperat decât cel pe care l-a dat Apple pentru Siri în 2010, adică 200 de milioane de dolari.

Chiar şi după achiziţie, Viv va opera în calitate de companie independentă şi va oferi servicii pentru Samsung. Asistentul personal a fost prezentat anul acesta, iar înainte de marele moment, Kittlaus şi Cheyer au descris serviciul ca fiind cu mult superior Siri. Cea mai interesantă parte va fi integrarea Viv în servicii şi aplicaţii terţe, la fel cum se întâmplă şi în cazul Siri în iOS 10. Siri a integrat date din 42 de servicii când a fost lansat, dar Apple l-a simplificat înainte de a-l implementa pe iPhone.

Google şi Facebook şi-au manifestat, de asemenea, interesul pentru cumpărarea Viv anul acesta, însă negocierile au rămas în aer. Totuşi, Viv a primit sponsorizări de la Mark Zuckerberg şi de la Jack Dorsey, CEO-ul Twitter.

Ca o confirmarea a faptului că Viv e grozav, într-un interviu acordat Tech Crunch, SVP-ul Samsung, Jacopo Lenzi, explică motivele pentru care crede că inteligenţa artificială va avea un impact pozitiv imens asupra Samsung. Un lucru e cert: achiziţia Viv va plasa Google cu cel puţin o treaptă deasupra altor producători de telefoane cu Android.