Google a introdus o nouă funcţie în magazinul Play, prin care utilizatorii au de acum posibilitatea să testeze o aplicaţie timp de 10 minute înainte să ia o decizie cu privire la cumpărarea acesteia. Conceptul recent introdus este o idee ce datează încă din martie, iar şapte luni mai târziu, devine o realitate, momentan în Statele Unite.

Sunt zeci de mii de aplicaţii şi jocuri gratuite în Google Play pe care utilizatorii le preferă, astfel că un producător ce vrea să propună o aplicaţie contra-cost, trebuie să fie sigur că aduce ceva ce competitorii săi nu oferă prin aplicaţiile deja existente. În caz contrar, utilizatorii nu vor fi motivaţi să cumpere un joc.

Fireşte, există deja posibilitatea de rambursare a sumei plătite prin Google Play, dacă o aplicaţie nu funcţionează sau pentru orice alt motiv, într-o limită de timp dată. Cu toate acestea, noua funcţie introdusă în magazin scapă compania de o bătaie de cap, cea de a transfera banii dintr-o parte în alta constant, dar ajută şi utilizatorii, care au posibilitatea de a experimenta un joc înainte de a lua o decizie.

Funcţia „Try Now” este încă destul de nouă, astfel că are şi câteva mici probleme ce trebuie rezolvate în viitorul apropiat. Cu toate acestea, pe măsură ce va fi implementată în mai multe ţări, funcţia va primi atenţia necesară de la Google.

Momentan, pot fi testate doar jocuri prin intermediul noii funcţii, iar utilizatorii au posibilitatea de a testa un joc ori de câte ori vor, doar că progresul nu va fi salvat de la o sesiune la alta. Google nu a anunţat încă oficial lansarea noii funcţii din Play şi nici nu există informaţii clare cu privire la accesul mai larg la aceasta, dar dacă ne uităm la istoricul Google când vine vorba de update-uri, ar trebui să dureze doar câteva săptămâni.