În cazul în care eraţi în pană de aplicaţii cu care să vă vedeţi prietenii de peste mări şi ţări, cea mai recentă versiune de WhatsApp tocmai a introdus această funcţie în varianta pentru publicul larg. În contextul în care puteţi purta deja astfel de conversaţii prin intermediul Messenger, Facetime, Skype sau Google Duo, aţi fi tentaţi să credeţi că această actualizare a venit cam târziu. Nu este însă chiar aşa.

Cei mai mulţi dintre noi îşi doresc să folosească o singură aplicaţie pentru toate nevoile de comunicaţii între prieteni. Având în vedere că peste un miliard de persoane folosesc deja WhatsApp, este îmbucurător că aplicaţia nu se mai rezumă doar la mesaje text sau apeluri audio. În teorie, noua funcţie ar trebui să ajungă în toate colţurile mapamondului în următoarele zile şi săptămâni. Dacă nu mai aveţi răbdare, puteţi instala acest beta de pe APK Mirror, pentru a iniţia acum o video conferinţă, cu condiţia să aveţi un smartphone cu Android.

Ca o retrospectivă, merită reţinut că încă din luna mai a acestui an, cei de la WhatsApp au lansat un beta cu funcţia de apeluri video, dar a stat foarte puţin online până când a fost eliminată. Cei de la Engadget au şi testat calitatea unui apel video prin intermediul WhatsApp între Franţa şi Anglia şi, din câte se pare, calitatea a fost peste aşteptări, atât audio, cât şi video. În mod evident, contează foarte mult şi calitatea conexiunii la internet, dar important este să existe funcţia.

Din păcate, posesorii de iPhone sunt neglijaţi de această dată. În mod evident, WhatsApp cu posibilitatea de apeluri video va ajunge şi pe iPhone, dar vor mai trece câteva săptămâni sau luni.