Veştile nu vin „pe surse”, ci chiar de la sursă. Chris Cox, Chief Product Officer în cadrul Facebook, a dat un interviu pentru WSJD Live, iar în timpul acestuia a prezentat o nouă funcţie care va fi oferită utilizatorilor care doresc să creeze videoclipuri live.

Noua funcţie prezentată se bazează pe inteligenţa artificială şi reuşeşte astfel să transforme videoclipurile în opere de artă. Nu, aplicaţia nu vă va ajuta în crearea unui conţinut de calitate, dar va transforma orice filmaţi în imagini asemănătoare cu cele întâlnite în tablourile lui Van Gogh sau ale lui Monet.

Cox spune că aceasta este o aplicaţie de „transfer de stil”, deoarece aceasta este funcţia principală, de a prelua stilul unui anumit pictor şi de a-l aplica într-un videoclip. Demonstraţia făcută pentru noua funcţie Facebook seamănă izbitor cu Prisma, dar acţionează diferit, având abilitatea de a aplica filtrul fără întârziere, folosind realitatea augmentată.

Pe măsură ce Cox a mişcat telefonul prin sală, filtrul Van Gogh a fost aplicat în mod constant noilor imagini. „Vrem să transformăm camera într-o unealtă de creativitate, iar acesta este unul dintre modurile ideale”.

Filtrele sunt încă în stadiul de prototip şi va mai dura ceva până ce vor fi disponibile în funcţia Facebook Live, dar ne oferă deja o direcţie clară în care se îndreaptă compania. Conform spuselor lui Cox, în următorii câţiva ani, majoritatea traficului de pe internet va fi reprezentat de conţinut video, atingând până la 70% din total.