Încărcat luni pe pagina principală a motorului de căutare, utilizatorii online sunt întâmpinaţi de un doodle animat în care omul de ştiinţă Antonie van Leeuwenhoek examinează logo-ul Google descoperind o varietate de bacterii mişcătoare.

„Am ales să fac acest doodle animat pentru a surprinde experienţa trăită de van Leeuwenhoek când s-a uitat prin microscop şi a văzut o surprinzătoare lume nouă”, a menţionat designerul Gerben Steenks.

Cunoscut pentru descoperirea bacteriilor, a organismelor unicelulare şi a spermatozoizilor, van Leeuwenhoek a făcut primele referiri la „micile animale” de sub microscop într-o scrisoare pe care trimis-o pe adresa Royal Society of London.

Potrivit Google, microbiologul a reuşit să examineze capilarele, fibrele musculare şi alte miracole ale universului microscopic, folosind un sistem propriu de lentile prin care a reuşit să obţină o amplificare de până la 200 de ori. Olandezul Antonie van Leeuwenhoek (1632-1723), un om de ştiinţă neobişnuit din Delft, care a realizat peste 500 de versiuni ale microscopului, dintre care s-au păstrat până astăzi mai puţin de 10 , conform portalului web al Universităţii Berkeley, California.