Samsung este lider în materie de componente hardware pentru telefoane mobile şi alte gadget-uri, aceste divizii ale companiei lucrând la foc automat pentru dezvoltarea de noi piese care să fie adăugate în noile modele de telefoane şi tablete. Pentru cei ce nu îşi amintesc sau nu ştiu, tot Samsung a fost compania care a creat primul modul de 4GB pentru telefoane.

În decembrie 2014, Samsung a creat prima memorie RAM de 4GB, de tip LPDDR4. La nici doi ani distanţă de la acest anunţ, Samsung a reuşit să dubleze capacitatea de memorie disponibilă într-un singur modul LPDDR4 DRAM, astfel că industria are de-a face acu cu prima memorie de 8GB, dedicată telefoanelor, smartphone-urilor dar chiar şi notebook-urilor ultra-subţiri.

Noua memorie RAM de 8GB se bazează pe procesul de producţie de 10nm. Observăm astfel o îmbunătăţire a procesului de fabricaţie, chiar o înjumătăţire a dimensiunilor la care s-a ajuns în ultimii doi ani. Samsung crease modelul anterior de memorie folosind un nod de 20nm.

Noul modul de memorie RAM este construit folosind patru cipuri de câte 2GB, unite. Memoria operează la viteze de până la 4266Mbps, iar datele transmise prin intermediul unui bus de memorie de 64 de biţi ajung la 34GB/s.

Samsung vrea ca noua memorie de 8GB să ofere flagship-urilor viitoare performanţe mai mari. Aceştia sunt interesaţi să ofere suport pentru camere duble, pentru ecrane 4K dar şi pentru funcţii de realitate virtuală.

Samsung nu a oferit informaţii despre când va apărea noua memorie în telefoane, dar este foarte probabil ca Samsung Galaxy S8 să beneficieze de aceste noi module.