Există multe servicii online care vă ajută să vă urcaţi fişiere în cloud complet gratuit, dar puţine sunt la fel de populare sau de generoase precum Google Photos. Cel puţin când vorbim de fotografii, serviciul gigantului din Mountain View vine fără nici un fel de limitare evidentă. Practic, vă puteţi salva un număr infinit de imagini cu condiţia să nu depăşească rezoluţia destul de generoasă, de 16 megapixeli. În caz contrar, în mod complet automat, imaginile vor fi redimensionate fără nici un fel de intervenţie de partea voastră.

Partea bună este că Google Photos are o popularitate foarte mare şi din prisma faptului respectivul serviciu online beneficiază de actualizări regulate. Atât pe site, cât şi pe aplicaţiile de mobil, deseori devin evidente modificări mai mici sau mai mari menite să faciliteze interacţiunea cu o colecţie stufoasă de fotografii. Începând cu managemenetul lor şi până la funcţii de bază de editare, o serie de sarcini sunt automatizate atunci când începeţi să folosiţi Google Photos şi aţi reuşit să vă urcaţi întreaga colecţie de imagini în cloud.

Prin cel mai recent update adus serviciului, sunt introduse patru funcţii noi în Google Photos, menite să vă ajute să partajaţi mai uşor cu prietenii amintirile care contează şi, nu în ultimul rând, să vă ajute pe voi să vă bucuraţi de ele într-un format mai prietenos. Până şi faptul că a fost introdus un sistem care îndreaptă automat toate fotografiile făcute câş, ar trebui să entuziasmeze enorm persoanele care au colecţii absurd de mari de imagini.

În primul rând, Google va folosi un algoritm de recunoaştere facială pentru a vă aduce în prim-plan imagini vechi în care se află aceleaşi persoane cu care aţi interacţionat în fotografiile recente. O altă funcţie nouă încearcă să vă evidenţieze în mod automat cea mai bună imagine dintr-un album. Într-o manieră similară cu slide-show-urile clasice, tot Google Photos vă permite acum să creaţi automat diverse animaţii cu fotografiile voastre şi mici clipuri video.