Samsung Electronics, care are aproximativ 110.000 de angajaţi în Vietnam, a dat asigurări că nu intenţionează să facă concedieri în 2016 şi a estimat că valoarea exporturilor sale din Vietnam va creşte comparativ cu nivelul de anul trecut, de 32,7 miliarde de dolari.

„Incidentul cu modelul Note 7 nu va afecta semnificativ exporturile noastre în 2016: de fapt ne aşteptăm la o majorare a acestora”, se arată într-un comunicat al Samsung Vietnam.

Samsung este un important investitor în Vietnam, o ţară cu forţă de muncă ieftină, unde sunt prezente şi alte branduri importante, cum ar fi Microsoft, Intel, Canon, LG şi Sony Corp.

Investiţiile combinate ale Samsung în Vietnam se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputaţia şi profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurenţă crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum şi din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare.

Joi, acţiunile Samsung Electronics au crescut cu 2,41% la Bursa de la Seul, după ce marţi au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii aproape opt ani.