Există mai două metode pentru a activa Google Assitant pe un smartphone cu Android diferit de cele două modele Pixel (care încă nu au fost lansate). Una dintre ele implică acces complet la fişierele de sistem (root), iar cealaltă poate funcţiona chiar şi fără root, prin instalarea unei aplicaţii.

Ambele metode înlocuiesc ID-ul telefonului cu cel al unui smartphone Pixel, Google Assistant verificând doar această valoare atunci când încearcă să ruleze.

Important este faptul că Google Assistant nu va rămâne pentru multă vreme exclusiv pe dispozitivele Pixel, însă doar cei care îşi doresc cu adevărat această funcţionalitate o vor primi. Procesul de instalare este destul de complicat pentru un utilizator obişnuit, iar unele metode de instalare ar putea duce la pierderea garanţiei telefonului.

Cel mai curios lucru este faptul că Google Assistant poate rula pe Android 7.0, în timp ce Google susţine că acesta va fi livrat doar alături de versiunea Android 7.1 de pe Pixel şi Pixel XL. Există un ghid online pentru cei care vor să testeze noul asistent virtual de la Google, realizat de Lifehacker. Am ataşat mai jos un link către Lifehacker, care vă va ajuta pas cu pas în instalarea acestuia.