Cele mai recente ştiri au indicat că producţia de Note 7 a fost oprită, după ce telefoane marcate ca fiind sigure au explodat în ultimele zile. O asemenea decizie din partea Samsung pare firească, având în vedere pericolul la care îşi expun clienţii, dar se pare că o confirmare oficială nu apare.

Ba din contră, Samsung a transmis un comunicat de presă prin care susţine că producţia telefonului Galaxy Note 7 va fi ajustată. Un purtător de cuvânt al companiei a transmis pentru Android Central, prin care afirmă că „Samsung va ajusta temporar producţia de telefoane Note 7, pentru a lua măsuri care să asigure nivelul necesar de calitate şi siguranţă”.

Declaraţia nu spune prea multe cu privire la telefoane, dar nici nu e nevoie, având în vedere că a devenit evident că Note 7 are, în continuare, o problemă cu bateriile ce nu mai ţine de device-uri provenind din primul lot sau din al doilea lot.

Deja a fost relatat faptul că diviza Samsung Olanda a oprit livrările de Note 7 ca urmare a noilor incidente ce implică incendii ale device-urile, astfel că noul comunicat se încadrează, într-o mai mică sau mai mare măsură, în liniile deciziilor companiei.

Deja au fost raportate cinci cazuri de incendii cauzate de telefoane Galaxy Note 7 din lotul „fără probleme”, şi asta doar în Statele Unite. Două alte cazuri s-au produs în Coreea de Sud, încă unul în Taiwan şi cel puţin două în China. Din păcate, Samsung nu a luat nicio decizie de a informa utilizatorii cu privire la pericolul reprezentat de telefon şi de a-i îndemna să nu-l mai folosească.