Michael Klering povesteşte că s-a trezit la patru dimineaţa în camera sa, plină de fum provenit de la un Galaxy Note 7 pe care abia îl înlocuise. Aparent, telefonul era în flăcări, fără să fi fost conectat la un acumulator. Utilizatorul susţine că dispozitivul a explodat din senin şi, aşa cum era firesc, fumul l-a făcut să se simtă într-atât de rău încât să fie nevoit să dea o fugă la spital.

Diagnosticul dat de medici a fost bronşita acută, aşa că, după incident, Klering a contactat Samsung. Compania a cerut telefonul înapoi, dar Klering i-a refuzat. Le-a permis experţilor, totuşi, să îi scaneze telefonul cu raze X. Aici lucrurile devin tragi-comice.

La scurt timp, Klering a primit un mesaj de la un reprezentant Samsung, care suna aşa: „Abia am aflat. Pot să încerc să îl încetinesc dacă credem că va funcţiona, sau pur şi simplu îl lăsăm să facă ce ameninţă că o să facă şi să vedem dacă o face, într-adevăr”. Nu e clar ce s-a întâmplat şi de ce a primit Klering un astfel de mesaj, dar lucrurile nu arată deloc bine pentru Samsung.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, vineri a explodat un alt Galaxy Note 7, în mâinile unei fete de 13 ani din Minnesota. În declaraţii acordate The Verge şi Gizmodo, un reprezentant al companiei a spus că problema va fi tratată cu seriozitate în continuare şi că siguranţa utilizatorilor e foarte importantă, prin urmare se depun eforturi pentru a remedia situaţia. În funcţie de rezultatele investigaţiilor, Samsung va decide ce trebuie făcut.
Nimeni nu ştie de ce se întâmplă în continuare astfel de incidente nefericite, dar dacă Samsung Galaxy Note 7 va fi chemat în fabrică a doua oară, lucrurile nu arată deloc bine pentru sud-coreeni.