Americanii de la MIT lucrează în prezent la o tehnologie foarte interesantă prin intermediul căreia oamenii ar putea să-şi reîncarce dispozitivele mobile fără a avea nevoie de o priză. Aceasta s-ar baza pe mişcare şi pe energia generată de oameni în timpul activităţilor fizice. Mai exact, un dispozitiv ar putea să convertească energia mecanică în energie cinetică, care va fi folosită ulterior la reîncărcarea dispozitivelor mobile.

Pentru ca aceasta să funcţioneze, ar fi nevoie, pentru început de două foi subţiri de aliaj de litiu, folosite precum electrozii. Cele două ar fi separate de un strat de polimer poros, îmbibat cu un electrolit lichid. Astfel, ionii de litiu vor fi mişcaţi între cele două straturi metalice, iar întregul dispozitiv poate fi ataşat de încheieturi, pentru a capta energia mecanică.

Astfel, în condiţii extreme, un utilizator ar putea ieşi în oraş cu telefonul descărcat, iar bateria dispozitivului ar fi alimentată în mod constant, graţie mişcării. Având în vedere faptul că tehnologia se află în faza incipientă, cei de la MIT spun că aceasta ar putea încărca eficient un smartwatch sau un alt gadget de mici dimensiuni. Pentru moment, tehnologia nu permite decât o eficienţă de 15%, însă, cercetătorii susţin că ar putea ajunge chiar şi la 100%.