Adaptoarele pentru priza de c.a. de perete oferite de Apple intre 2003 şi 2015 riscă să pună în pericol viaţa utilizatorilor. Aparent, acestea au un defect de fabricaţie care, din varii motive, posibil şi din cauza uzului frecvent, tinde să provoace electrocutări care pot fi mortale.

Dispozitivele Apple care vin cu aceste adaptoare pot fi unele Mac-uri sau tablete şi iPhone-uri mai vechi. Cei care au cumpărat setul de călătorii internaţionale de la Apple s-ar putea, de asemenea, să fie nevoiţi să-şi schimbe adaptorul pentru a nu suferi accidente fatale.

În principal, adaptoarele care vin cu două ştifturi de contact, cele din Europa Centrală, Noua Zeelandă, Coreea, Argentina şi Brazilia sunt predispuse să sufere această eroare de fabricaţie şi trebuie aduse la o reprezentanţă Apple pentru a fi schimbate.

Pentru a fi siguri că adaptorul vostru nu trebuie schimbat, tot ce trebuie să faceţi e să vă uitaţi în interiorul fantei interioare a obiectului. Dacă acolo apare un cod din patru, cinci sau nici o literă, atunci adaptorul trebuie schimbat. Dacă pe interior apare un cod regional format din trei litere (EUR, KOR, AUS, ARG sau BRA), atunci sunteţi în siguranţă.

E remarcabil că Apple oferă pe gratis schimbarea unui astfel de produs, mai ales atunci când viaţa clienţilor săi e pusă în pericol. Aparatele care au venit cu un asemenea adaptor din 2003 încoace sunt în ordinul sutelor de milioane, aşa că Apple va trebui să pună la cale o armată de furnizori pentru a face faţă cererii.