În cazul în care o astfel de aplicaţie nu reuşeşte să vă provoace să vă trântiţi telefonul de perete, Mimicker Alarm de la Microsoft s-ar putea să întruchipeze un mod foarte eficient pentru a deveni lucizi dimineaţa într-un timp foarte scurt.

Noua aplicaţia gratuită intitulată Mimicker Alarm este disponibilă în Google Play pentru toţi cei care au o problemă majoră în a se trezi dimineaţa, înainte să meargă la muncă sau la şcoală. Complet gratuit, programul este menit să demonstreze utilitatea API-ului de învăţare computaţională Project Oxford. Acesta oferă utilizatorului trei joculeţe ce trebuie câştigate înainte ca alarma să fie oprită, începând cu expresii faciale sau găsirea de obiecte în casă de anumite culori şi până la verbalizarea unor jocuri de cuvinte.

După cum veţi vedea în clipul de mai sus, efortul pentru oprirea alarmei în acest mod este destul de dificil, mai ales dacă aveţi în vedere şi faptul că la anumite ore matinale nici nu ştiţi bine cum vă cheamă. ,,A noastră e mult mai drăguţă decât alte alarme.” Allison Light, manager de proiect la Project Oxford detaliază foarte frumos modul în care funcţionează progrămelul. ,,Începi prin a anula sau amâna alarma. Dacă foloseşti snooze, pentru a amâna alarma, ai cinci minute pentru a întârzia executarea jocului. Dacă o anulezi, punem alarma pe mut, dar din acel moment ai 30 de secunde pentru a rezolva provocarea. În cazul în care nu faceţi acel gest în unitatea de timp definită, înseamnă că aţi adormit din nou şi alarma va suna iar. Trebuie să câştigaţi un singur joc pentru a opri alarma. Puteţi alege sunetele şi jocul pe care vreţi să îl jucaţi.”

Per ansamblu, întregul sistem pare foarte bine pus la punct, iar intenţia din spate este lăudabilă.