În schimb, prototipul răspunde gesturi subtile făcute din încheietura mâinii, interpretate cu ajutorul senzorilor de mişcare încorporaţi în accesoriul Apple Watch. Pentru scopul propus, cercetătorii au fost nevoiţi să creeze un limbaj de programare complet nou. Botezat „Dong”, software-ul recunoaşte mişcările utilizatorului şi le asociază cu instrucţiuni pentru controlarea dronei.

Adaptat unui exemplar Parrot AR Drone 3.0, software-ul realizează pilotarea în modul semi-autonom, executând comenzi simple aplicate de la distanţă. Astfel, pentru stăpânirea forţei aplicate cu ajutorul accesoriului Apple Watch nu este nevoie de prea mult instructaj, fiind de ajuns simple mişcări ale mâinii pentru a indica direcţia dorită pentru deplasare.

Potrivit echipei de ingineri, software-ul creat poate fi adaptat cu uşurinţă oricărui dispozitiv prevăzut cu senzori de mişcare şi giroscop. Cum în această categorie intră majoritatea telefoanelor inteligente şi dispozitive smartwatch, putem aştepta să întâlnim mai multe gadgeturi controlate prin gesturi în viitorul nu prea îndepărtat.

În afară de drone zburătoare şi roboţei teleghidaţi, pe listă intră şi numeroase dispozitive folosite pentru automatizarea gospodăriilor: întrerupătoare inteligente, uşi de garaj, veioze şi alte accesorii. Spre exemplu, am putea aprinde lumina într-o încăpere cu o simplă rotire a palmei, respectiv ajusta tonalitatea redată desenând în aer litera culorii dorite (ex. R pentru roşu).