Pantofii cu încălzire şi contor de paşi - Compania franceză Zhor-Tech a prezentat o serie de modele de pantofi a căror temperatură poate fi ajustată cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Pantofii măsoară numărul de paşi cu o acurateţe mai mare decât brăţările de fitness care sunt în momentul de faţă în vogă. Unul din modelele de pantofi ale companiei are şireturi care se leagă singure, relatează USA Today.

Brăţară falsă pentru căşti - Helix Cuff arată ca o brăţară de fitness sau ca un smartwatch complicat, dar e un bluff, fiindcă nu are decât un compartiment pentru depozitarea căştilor de iPhone şi un şanţ în care intră firul. Conform Bloomberg, fabricanţii spun că e destinată „persoanelor amatoare de modă futuristă interesaţi de dispozitivele digitale”.

Rochie cu flori 3D luminescente - Creatoarea de modă Maria Orduz Pinto a pus la punct o rochie din material reflectorizant, ornată cu flori luminescente, realizate la o imprimantă 3D, conform Las Vegas Sun. Creatoarea de origine columbiană spune că rochia are costuri de fabricaţie ridicate, aproximativ 1.000 de dolari, dar speră că aceste costuri vor scădea în viitor, datorită perfecţionării tehnologiilor folosite.

Roboţi umanoizi de amuzament - NPR povesteşte despre Pepper, un robot cu roţi, dar aparenţă umană, care măsoară un pic peste 1 metru 20, care interacţionează bine cu oamenii. Pepper e capabilă să poarte dialoguri simple cu oamenii, ştie să se prezinte şi dansează la cerere. Rodolphe Gelin, reprezentantul companiei japoneze Aldebaran, care a fabricat robotul, spune: „În momentul de faţă, dacă îl vrei pe Pepper, îl vrei ca să te distrezi.” Bocco e un alt caz asemănător, dar specializat în a ţine legătura între părinţi şi copii. Are doar vreo 15 centimetri şi înregistrează mesaje din partea adulţilor, pe care le transmite mai departe celor mici.

Brăţări de împrietenit pentru adolescenţi - Nu costă decât 100 de dolari, spune CNBC, şi au mai mult sens în perechi. Au LED-uri roşii, verzi şi albastre care creează combinaţii de lumini care se potrivesc cu starea de spirit a utilizatorului. Aşa-numitele „smart friendship bracelets” sunt fabricate de Gemio şi pot fi sincronizate cu cele ale prietenilor, în ideea că îşi modifică semnalele luminoase în funcţie de prezenţa acestora, la o distanţă mai mică de 30 de metri. Semnalele luminoase ale brăţărilor se schimbă şi în funcţie de gesturi sau îndreptarea către un obiect cu a cărui culoare semnalul luminos poate fi programat să se potrivească.

Ceas deşteptător cu arome - Sensorwake te trezeşte nu cu o sonerie, ci cu mirosuri de trandafiri, cafea sau la alegere. Arată ca un ceas deşteptător, iar aromele sunt declanşate de cartuşe cu care ceasul e încărcat de cu seară. USA Today relatează că, pentru somnoroşi, dacă aceştia nu se trezesc datorită aromei, ceasul declanşează şi o alarmă sonoră.

Dispozitiv de memorie SSD de Constantin Brâncuşi - Tot USA Today relatează că LaCie a prezentat la CES LaCie Chromé, o memorie SSD externă desenată ca omagiu la adresa unei sculpturi din 1935 a lui Constantin Brâncuşi. LaCie Chromé poate stoca 1 TB de date şi, conform fabricantului, e cea mai rapidă de pe piaţă la ora actuală: poate stoca 940 de Mb/secundă de date, conform cu standardul USB 3.1 Gen 2.