Acţiunea Departamentului de Justiţie este fără precedent la CES, spun organizatorii. În faţa angajaţilor derutaţi ai companiei chineze, agenţii au demontat rapid standul şi au confiscat marfa şi materialele promoţionale. Motivul? Produsul prezentat la târg, un hoverboard cu o singură roată, ar copia un model prezentat în urmă cu mai mulţi ani de o companie americană.

„Am auzit că vor fi prezentate copii după produsul nostru la CES. Aşa că am solicitat în justiţie un ordin de restricţie împotriva unei companii. Aceste copii nu sunt realizate la cel mai înalt nivel de inginerie. De multe ori, companiile care le produc nici măcar nu ştiu ce construiesc de fapt”, spune Kyle Doerksen, inventator.

Activitatea la târgul de gadgeturi de la Las Vegas a continuat netulburată de incidentul de la standul chinezilor cu prezentarea unor noi invenţii uluitoare.

Compania Intel, cunoscută mai ales pentru microprocesoarele pe care le face, a prezentat o cabină ideală pentru o siestă la birou, care favorizează somnul, dar îl şi monitorizează, pentru ca utilizatorul să ştie exact cât a dormit şi cât de profund. La rândul său, robotul Relay poate ţine loc cu succes unui curier la locul de muncă.

„Încarc obiectele, introduc destinaţia, iar robotul va naviga independent pe holuri şi printre oameni. Se obişnuieşte şi cu ascensoarele din clădire”, spune Adrian Canoso, reprezentant al companiei.

O companie oferă o cameră 3D cu infraroşu, care plasează figura utilizatorului în interiorul jocului, făcându-l mai interactiv.

„Se distrează şi vor să se joace cu alţii, cu prietenii lor. E mai distractiv pentru toată lumea”, afirmă Loic Ledoux, reprezentant al companiei.

O mulţime de curioşi s-au adunat să testeze un aparat inteligent de făcut ceai, care memorează preferinţele fiecărui utilizator, dozând cantitatea dorită de cofeină şi antioxidanţi.