La prima etapă, înainte şi după mai multe scene ale filmului, aceştia au purtat un echipament de testare care monitoriza timpii de reacţie, memoria şi funcţiile cognitive. Potrivit studiului, participanţii au avut o creştere de 23% a procesului cognitiv şi o viteză de reacţie mai mare cu 11%.

„Este o certitudine faptul că oamenii trăiesc mai mult şi există un declin în ceea ce priveşte funcţiile cognitive odată cu avansarea în vârstă, ceea ce ar putea afecta calitatea vieţii. Rezultatele iniţiale ale acestui studiu indică faptul că filmele 3D pot juca un rol la încetinirea acestui declin”, a declarat cercetătorul Patrick Fagan.

La cea de-a doua etapă a cercetării, participanţii au purtat în timpul filmului căşti care scanau activitatea creierului, rezultatele relevând şi de data aceasta o creştere sporită a acesteia. De asemenea, participanţii au fost cu 7 procente mai captivaţi de ceea ce vizionau.

„Un procent de 7% în angajarea emoţională este extrem de relevant. Vizionarea filmelor 3D îi oferă privitorului o experienţă calitativă şi bogată, aşa cum arată rezultatele acestor teste”, a adăugat Brendan Walker, profesor al Thrill Laboratory.