Călătoria în jurul lumii, ce va fi realizată în 12 etape şi reprezintă încununarea celor 12 ani de cercetări ştiinţifice realizate de André Borschberg şi Bertrand Piccard.

„Încălzirea climei oferă o oportunitate fantastică pentru a aduce pe piaţă noi tehnologii verzi, care vor contribui la conservarea resurselor naturale ale planetei noastre, la crearea de locuri de muncă şi la susţinerea creşterii economice”, a transmis pilotul elveţian, Bertrand Piccard.

Acest este propulsat cu ajutorul a peste 17.000 de celule solare care acoperă aripile sale cu o anvergură de 72 de metri.
În total, aparatul va parcurge 35.000 de kilometri, cu o viteză relativ modestă (între 50 şi 100 kilometri pe oră).

Această călătorie în jurul lumii, efectuată la o altitudine de cel mult 8.500 de metri, va dura cinci luni şi va include 25 de zile de zbor efectiv.

Solar Impulse 2 este succesorul primului prototip Solar Impulse 1, care a permis creatorilor proiectului să efectueze mai multe zboruri de lungă durată în Europa, Maroc şi să traverseze Statele Unite în 2013 cu mai multe escale, devenind primii din lume care au reuşit o astfel de realizare ştiinţifico-tehnologică.