Smiley-urile, emoji sau emoticoanele există de mulţi ani. Acestea s-au diversificat semnificativ în ultimii ani până la nivelul în care este imposibil să le ţii minte pe toate pentru a le apela atunci când vrei să reproduci o stare de spirit fără prea mult cuvinte. Pe mobil sau pe Facebook, de exemplu, poţi alege emoji-urile dorite dintr-o listă, dar după lansarea noii tastaturi EmojiWorks aveţi acces la o soluţie şi mai eficientă pentru manifestarea sentimentelor de afecţiune sau entuziasm prin expresii colorate.

Ilustrată mai sus este o nouă tastatură Bluetooth care funcţionează de minune atât în tandem cu un PC, cât şi cu un Mac sau un iDevice, indiferent dacă vorbim de un iPhone, iPad sau iPod Touch. Pe lângă literele obişnuite pe care le vedeţi pe tastatură clasică QWERTY, aceasta include cât trei simboluri emoji. În mod evident, acelea nu vor apărea nativ pe ecranul computerului când le veţi apela, dar după instalarea software-ului aferent nu ar trebui să întâmpinaţi nici un fel de probleme. Dacă trăiţi cu impresia că aţi mai văzut acest concept ilustrat în trecut, nu vă înşelaţi, dar EmojiWorks se numără printre singurele pe care le puteţi cumpăra. Pentru amatorii de diversitate, există şi o tastă pe care o puteţi apăsa pentru ca tonul pielii emoticonului tastat să fie potrivit pentru voi.

Tastatura emoji este disponibilă în trei variante, standard cu 47 de emoji – 80 de dolari, Plus cu 94 de emoji – 90 de dolari şi Pro cu 120 – 100 de dolari.. Aceasta din urmă este ilustrată mai sus. În ceea ce priveşte accesarea numărului foarte mare de simboluri, este suficient să apăsaţi tastele Shift şi Control în combinaţia cu litera dorită pentru a tasta unul sau alt emoji. Foarte similară estetic cu tastatura standard Apple, deşi este realizată din plastic în loc de aluminiu, aceasta funcţionează la fel de bine indiferent de computerul pe care îl aveţi. Dacă emoji-urile de pe taste vi se pare cunoscute, este din cauza faptului că sunt create de Apple şi au fost introduse în iOS 9.1.