Un tribunal din Germania condamnă la închisoare membrii unei grupări teroriste de extremă-dreaptă

Un tribunal din Germania condamnă la închisoare membrii unei grupări teroriste de extremă-dreaptă
Sursa: www.news.ro Foto: poză simbol 08.03.2018 09:11
Un tribunal din Germania a condamnat şapte bărbaţi şi o femeie la sentinţe între patru şi zece ani pentru că au fondat o grupare teroristă de extremă-dreaptă care este responsabilă de tentativă de omor şi atacuri cu bombă asupra adăposturilor pentru refugiaţi şi a politicienilor, scrie Reuters. Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe EmailPersoanele vizate erau membri ai „Grupului Freital”, numit după baza lor din landul Saxonia, o regiune ce susţine în mare parte Alternativa pentru Germania, un partid de extremă-dreaptă care a câştigat majoritatea voturilor din regiune în alegerile de pe 24 septembrie.

Atacurile grupării teroriste, majoritatea având loc în 2015, fac parte dintr-un val de violenţe de extremă-dreaptă care au fost declanşate de intrarea în Germania a peste un milion de migranţi din 2014 până în prezent.

După un proces care a durat mai mult de un an, tribunalul din Dresda a condamnat cei şapte membri ai grupării la pedepse cuprinse între cinci şi zece ani după gratii. Cel de-al optulea membru a beneficiat de o sentinţă de patru ani, din cauza vârstei mici.

Liderii grupului, identificaţi de tribunal ca Timo S. şi Patric F., au primit sentinţe de zece respectiv nouă ani şi jumătate de închisoare.

Procurorii au acuzat gruparea de vederi  xenofobe şi de ideologie nazistă şi că doreşte să creeze un climat al fricii care ar îndepărta cetăţenii străini din ţară.

Într-unul dintre atacuri, suspecţii au detonat explozibili în apropierea unui adăpost pentru refugiaţi, ştiind că erau persoane înăuntru. Procurorii au susţinut că doar norocul a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită grav.

De asemenea, suspecţii au dat foc unei maşini care aparţinea unui politician care era membru într-un partid de stânga.

Suspecţii şi-au recunoscut rolurile în infracţiuni la nivel individual, dar avocatul lor a respins acuzaţiile că ar face parte dintr-un grup terorist şi cele privind tentativa de omor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI